Sicco Santema

Partner

“ Fun makes it run.”

  • Ketenontwikkeling

Hoe realiseer jij een inspirerende prestatie?
Duurzaam veranderen van het gedrag van mensen is mijn inspiratie. Nog mooier is het als mensen denken dat ze het zelf hebben bereikt. Dat geeft borging! Ik focus mij eerst op de inhoud. Ik abstraheer graag vanuit mijn analytische en logische insteek. Ik bied anderen daarmee inzicht, overzicht en structuur. Vervolgens geef ik mensen de ruimte om zelf te ontdekken welke grote sprongen mogelijk zijn en hoe marketing en supply management zich ontwikkelt. Als ik eenmaal ergens aan begin, dan ben ik van begin tot eind vol gecommitteerd. Zo heb ik bijvoorbeeld Best Value in 2006 naar Nederland gehaald en heb ik mijn manier van werken toegepast bij meer dan 100 organisaties, waaronder CIZ, BAM en Oceanco.

Wat inspireert jou?
Ik vind het onwijs gaaf als mensen zelf de ruimte pakken, eigen initiatief tonen en met hun ware ‘ik’ op het podium durven staan. Zelf blijf ik ook graag leren: als professor Marketing en Supply management in Delft leer ik bijvoorbeeld veel van de studenten. Wat is het leuk om elke week weer met jonge, ambitieuze mensen aan het werk te zijn!
Ik krijg ook veel energie en inspiratie van duursporten als schaatsen, hardlopen en fietsen, met als hoogtepunt een triatlon!

Sicco Santema's Inspiratie

Artikel

Eindeloos lange rijen, gemiste vluchten, woedende passagiers. Tijdens de drukte in de meivakantie ging het helemaal mis op Schiphol. De zomervakanties zijn in volle gang en Schiphol wil er alles aan doen die chaos van toen te voorkomen. Hoogleraar Sicco Santema van de TU Delft bracht met zijn project PassMe de passagiersstromen in beeld en kwam met een oplossing. Bekijk de uitzending via deze link.

Lees meer

Artikel

Schiphol en andere luchthavens in Nederland worden de komende weken een heksenketel. Reizen per vliegtuig kost al veel tijd en bij grote drukte kun je er zo een paar uur bij optellen. Maar er is ruimte om tijdwinst te boeken, zeggen de wetenschappers van het PassMe project. Bekijk hier het filmpje van EenVandaag.

Lees meer

Artikel

Sicco Santema is naast partner bij Scenter, ook hoogleraar ketenmanagement aan de TU Delft en tevens coördinator van het Europese project 'PASSME'. Het doel van dat drie jaar durende project is om innovatieve methoden te ontwikkelen, die de gemiddelde reisduur tussen Europese bestemmingen kunnen inkorten. Lees hier de samenvatting van de uitzending van het NOS journaal waar Sicco te zien was!

Lees meer

Artikel

Leuk jubileum nieuws! Op 24 maart vieren we dat Sicco Santema 25 jaar professor is bij de Technische Universiteit Delft. Dit bijzondere moment wordt groots gevierd met een symposium 'Het podium voor networked innovation' georganiseerd vanuit de TU.

Lees meer

Artikel

Een prachtig voorbeeld van wat we met Best Value voorkomen, nu om de hoek bij Scenter

Lees meer

Artikel

Ook Noorwegen kan nu aan de slag met Best Value Procurement! In juli lanceerde Jeroen van de Rijt (Best Value Group), Ari Soilammi (RIF Engineers) en Sicco Santema (Scenter) de Noorse vertaling van het Nederlandse boek Prestatieinkoop. 

 

Lees meer