Inspiratie

Samenwerken betekent elkaar inspireren. Inspireren met verhalen, met beelden en met wijsheid. Inspiratie genereert energie om in beweging te komen op weg naar flow. Wij delen onze eigen inspiratiebronnen graag met jou.

Congres Positieve Psychologie 2020

Diederik Steeman verzorgt een sessie 'Teams in flow'

Lees meer
Bekijk het boek
Lees meer

Welkom Danike

Per 1 oktober zal Danike van Beek bij Scenter aan de slag gaan als (junior) Consultant Organisatieontwikkeling. “Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van het team en van Scenter, en als consultant een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van beweging, vernieuwing en groei van organisaties”, blikt de jonge adviseur alvast vooruit.

Lees meer

Sicco Santema vertelt meer over het PassMe project bij Jinek

Eindeloos lange rijen, gemiste vluchten, woedende passagiers. Tijdens de drukte in de meivakantie ging het helemaal mis op Schiphol. De zomervakanties zijn in volle gang en Schiphol wil er alles aan doen die chaos van toen te voorkomen. Hoogleraar Sicco Santema van de TU Delft bracht met zijn project PassMe de passagiersstromen in beeld en kwam met een oplossing. Bekijk de uitzending via deze link.

Lees meer
Lees meer

TU Delft: reistijd vliegreis kan drastisch omlaag

Schiphol en andere luchthavens in Nederland worden de komende weken een heksenketel. Reizen per vliegtuig kost al veel tijd en bij grote drukte kun je er zo een paar uur bij optellen. Maar er is ruimte om tijdwinst te boeken, zeggen de wetenschappers van het PassMe project. Bekijk hier het filmpje van EenVandaag.

Lees meer

Prestaties van je Organisatie Verbeteren?

Bevlogenheid. Voor sommige managers een soft begrip. Meer dan eens hoor ik binnen bedrijfsmuren: “Allemaal leuk en aardig, maar levert dat nou echt iets op?” Maar bevlogenheid is allang geen soft begrip meer. De business case van bevlogenheid is keihard. In dit artikel laat ik zien dat investeren in bevlogenheid loont. En niet zo’n beetje ook.

Lees meer

De drukte te lijf: in de toekomst bagagevrij reizen?

Sicco Santema is naast partner bij Scenter, ook hoogleraar ketenmanagement aan de TU Delft en tevens coördinator van het Europese project 'PASSME'. Het doel van dat drie jaar durende project is om innovatieve methoden te ontwikkelen, die de gemiddelde reisduur tussen Europese bestemmingen kunnen inkorten. Lees hier de samenvatting van de uitzending van het NOS journaal waar Sicco te zien was!

Lees meer
Lees meer

Het podium voor networked innovation

Leuk jubileum nieuws! Op 24 maart vieren we dat Sicco Santema 25 jaar professor is bij de Technische Universiteit Delft. Dit bijzondere moment wordt groots gevierd met een symposium 'Het podium voor networked innovation' georganiseerd vanuit de TU.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Artificial Intelligence

Besturing betreft de mate van wendbaarheid van een organisatie om voorspelbaarheid in prestaties te realiseren. De meest ontwikkelde mate van besturing is autonome besturing. Dit artikel beschrijft hoe 's werelds grootste hedge fund ontwikkelt naar autonome besturing door gebruik te maken van Artificial Intelligence. 

Lees meer