Welkom Danike

Per 1 oktober zal Danike van Beek bij Scenter aan de slag gaan als (junior) Consultant Organisatieontwikkeling. “Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van het team en van Scenter, en als consultant een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van beweging, vernieuwing en groei van organisaties”, blikt de jonge adviseur alvast vooruit.

Danike van Beek behaalde eerder dit jaar haar master in Strategisch Human Resource Management aan Universiteit Utrecht. Afgelopen zomer heeft ze haar masterscriptie afgerond bij Woonstichting De Key. Voor de woningcorporatie deed ze onderzoek naar de invloed van de flexibilisering van de arbeidsrelatie op de attitude van medewerkers ten aanzien van organisatieveranderingen. Van Beek keek in het bijzonder naar het effect van de contractduur van de arbeidsovereenkomst op de zekerheid om voorzien te worden in sociale en economische behoeften.

Eerder heeft ze ook HRM-onderzoeken uitgevoerd bij bouwmarkt Hornbach en woningcorporatie Dudok Wonen. Voor eerstgenoemde deed ze onderzoek naar de subjectieve werkdruk onder medewerkers van Hornbach in verschillende vestingen. Voor Dudok onderzocht ze de relatie tussen organisatieconfiguraties en kennismanagement bij een organisatie in het politiek middenveld. In een stage deed ze er bovendien ervaring op in acht kerngebieden van HRM, en werkte ze mee aan het vernieuwen van het vervoersbeleid van de organisatie.

Inmiddels, vers afgestudeerd, heeft Van Beek besloten een uitdaging in de adviesbranche aan te gaan. Onlangs solliciteerde ze bij Scenter, een adviesbureau gespecialiseerd in organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling, voor de rol van (junior) Consultant Organisatieontwikkeling. En met succes, per 1 oktober zal ze aan de slag gaan en zich voegen bij de overige vijftien adviseurs van het adviesbureau, dat wordt geleid door partners Sicco Santema en Diederik Steeman.

Van Beek kijkt tevreden terug op de sollicitatieprocedure bij Scenter: “Elke keer een goed gevoel, een drang om te mogen beginnen. Aandacht voor zowel processen als mensen. In het werk focus op hoofd én hart. Collega’s met passie voor het vak. Kwaliteit van de dienstverlening hoog in het vaandel. Balans tussen professionele ontwikkeling en geborgenheid. Allemaal woorden die bij mij opkomen als ik terugdenk aan de selectieprocedure bij Scenter.” 

In haar nieuwe rol zal Van Beek haar opgedane HRM-kennis en -ervaring meenemen: “Vanuit mijn achtergrond in Strategisch Human Resource Management ben ik geïnteresseerd in het analyseren en oplossen van organisatievraagstukken. Vlot en simpel waar het kan, kritisch en doordacht waar nodig”, aldus Van Beek. De young professional blikt alvast vooruit op haar nieuwe uitdaging: “Het is bijna zover. Ik ga beginnen. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van het team en van Scenter, en als consultant een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van beweging, vernieuwing en groei van organisaties.”