Over Scenter

Scenter is een netwerk van organisatieadviseurs, trainers en coaches.

We zijn
Wij zijn een bureau voor organisatieontwikkeling. Scenter is opgericht in 1999. Wij bouwen op een wetenschappelijk fundament met emotionele en spirituele diepgang. Wij vertrouwen op ons hoofd én hart. Dat is ons handschrift. Wij worden blij van het ontketenen van potentieel van mensen en organisaties en het realiseren van beweging, vernieuwing en groei.

We zien
Technologie verandert het bedrijfsleven. Levenscycli van producten, diensten en organisaties worden steeds korter. De complexiteit binnen én buiten organisaties neemt toe en het effectief gebruik van beschikbare data is een uitdaging. Het verbeteren van het adaptatievermogen van organisaties is cruciaal voor continuïteit. En voor groei. Wendbaarheid, dat is de oplossing voor deze uitdagingen.

We geloven
Prestaties realiseer je door transparantie en samenwerking. Samenwerkingsverbanden ontstaan vanuit een gezamenlijke ambitie. Met vertrouwen in elkaars expertise. Wij geloven in geven en beschikbaar stellen. Van ‘onderlinge transactie’ naar ‘gezamenlijke prestatie’. Traditionele businessmodellen en samenwerkingsvormen maken plaats voor meer organische samenwerkingen. Scenter begeleidt teams en organisaties tijdens de beweging van de oude situatie naar de nieuwe denk- en werkwijze in een nieuwe bedrijfscultuur.

We bouwen
Wij creëren samenwerking in teams zodat processen en mensen in organisaties in een flow werken. We bouwen gezamenlijk aan de ‘smart organization’: een organisatie die dynamisch adaptief is. Een organisatie met bevlogen medewerkers en autonome teams, die prestatiegericht en transparant samenwerken. Dat maakt de organisatie wendbaar en in staat om kansen te benutten, vernieuwing te signaleren en groei te realiseren. Aan zo’n organisatie bouwen wij graag mee.

We inspireren
Onze kernwaarden zijn wijsheid, bezieling en zelfnemerschap. Wij dragen onze kennis over, geven inzicht, maken informatie beschikbaar en vergroten de vaardigheden van leiders en teams. Vaak in co-creatie. Het liefst werken we samen en werken we mee. Als partner in de rol van expert, adviseur, regisseur, coach of trainer. In toenemende mate ook in de rol van ondernemer.

We realiseren
Vanuit onze expertise maken we impactvolle programma’s met creatieve interventies. Onze programma’s zijn pragmatisch en hebben de diepgang om mensen en processen in beweging te brengen en prestaties te realiseren. We werken met een helder stappenplan, mijlpalen en duidelijk omschreven prestaties. Jouw bedrijfsstrategie is ons vertrekpunt en de mensen zijn ons aangrijpingspunt.