Danike van Beek

Consultant

“Vlot en simpel waar het kan, kritisch en doordacht waar nodig.”

  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling

Hoe realiseer jij een inspirerende prestatie?
“Vlot en simpel waar het kan, kritisch en doordacht waar nodig” is mijn motto. Op deze manier kunnen mijns inziens mooie resultaten worden behaald met behoud van energie en focus. Een inspirerende prestatie realiseer ik door mijn oprechte aandacht voor de mensen om mij heen. Wat drijft je? Wat heb je van mij nodig om de gewenste ontwikkeling door te maken? Een veilige omgeving creëren waardoor er ruimte is om je echt te ontwikkelen, vind ik belangrijk.

Een training, workshop en/of leergang is er voor jouw ontwikkeling of de ontwikkeling van je team. Het behalen van transfer vind ik dan ook een randvoorwaarde voor een succesvolle meeting. Hiervoor zoek ik altijd naar de juiste balans tussen theorie en praktijk, aandacht voor individu en team. Ik maak van trainingen graag een leerzaam feest.

Wat inspireert jou?
Afgelopen zomer ben ik voor het eerst gaan golfsurfen in Portugal. Blauw water, zon hoog aan de hemel en een groep onbekende mensen die nog nooit hebben gesurft. Als ik terugdenk aan die week krijg ik weer een twinkeling in mijn ogen, mijn hart gaat iets harder kloppen en ik voel opeens weer de spierpijn in armen en benen. Want wat een gevecht hebben wij allen geleverd op het water. Wat een doorzettingsvermogen en plezier hebben we gemaakt terwijl slechts een enkeling op zijn surfboard kon staan. Golf na golf probeerden we het weer. Pats! Weer in het water.

We zijn in een week een team geworden, we hebben samengewerkt en waar nodig een arm om elkaar heen geslagen en het extra zetje de golf in gegeven. De trotse blikken van het team op het moment dat één van ons een golf pakte. Het gejoel en gefluit bij de eerste schijn van een succesvolle golf. Mijn inspiratie om aan de slag te gaan met team- en leiderschapsontwikkeling is groot als ik denk aan de kracht die ontstaat als je in een veilige omgeving zó aan je eigen ontwikkeling mag werken. Dat gevoel is voor mij onbeschrijfelijk en zie ik graag terug in de groepen waarmee ik werk.