Annemarije Modijefsky

Consultant

"If we could see the world through the eyes of a child, we would see the magic in everything."

  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling

Hoe realiseer jij een inspirerende prestatie?
Vanuit een oprechte interesse en eindeloze fascinatie voor mensen en met name de dynamiek tussen mensen, ben ik iemand die in eerste instantie graag observeert en beschouwt. Ik kan mij elke keer weer als voor het eerst verwonderen en ga van daaruit, geleid door een combinatie van ratio en intuïtie, op zoek naar ontwikkeling.
Bij voorkeur focus ik daarbij op wat er al is, met volle aandacht en oog voor de, soms wellicht nog onbekende, aanwezige krachten en kwaliteiten. Bij kunnen dragen aan ontplooiing, of het nu gaat om een individu, team of organisatie, ik vind het een dankbaar iets.
Anderen typeren mij als betrokken, sensitief en pragmatisch, waarbij het creëren van veiligheid en een onbevangen sfeer een belangrijk goed is. Wat daar wellicht aan bijdraagt is dat de spotlight waar ik zelf het liefst in sta, de zelfspot is. Work hard, play hard, waarbij humor, en dus ook hard kunnen lachen om jezelf, voor mij van onschatbare waarde is.

Wat inspireert jou?
Ken je die situaties, waarin mensen volkomen in beslag lijken te zijn genomen door hetgeen waar ze mee bezig zijn? Totaal opgaand in hun taak en tegelijkertijd volledig in hun kracht. 
Of het nu gaat om de discipline die een (top)sporter kan opbrengen om een bepaald doel te bereiken, een chef-kok die met een constant streven naar perfectie met ‘wel goed’ nooit genoegen zal nemen, of om de 'doodgewone' puzzelaar die dagenlang kan doorgaan, met potlood en gum, net zolang totdat die ene moeilijke Sudoku is opgelost... Ik vind het iets intrigerends... Het doet me denken aan een omschrijving die de CEO van Dropbox eens gaf: "They remind me of a dog chasing a tennisball. Their eyes go a little crazy, the leash snaps and they go bounding off, plowing through whatever gets in the way”.
Het aanschouwen van deze mensen, zo gecommitteerd en in flow, in sommige gevallen schijnbaar moeite- of gedachteloos, is voor mij een bron van inspiratie. Het daagt me uit, en ik daarmee ook graag anderen, om te blijven onderzoeken wat de dingen in het leven zijn waar je hart sneller van gaat kloppen, "no matter how many times that ball is thrown".

Annemarije Modijefsky's Inspiratie

Blog

Hoe de neurowetenschap ons leert hoe belangrijk communicatie is tijdens een verandertraject

Lees meer