Expertise

Best Value Tendermanagement

"Hoe creƫren we een Best Value relatie met onze klanten?"

Onze expertise
Het voorbereiden van een aanbesteding is door de vele specificaties, criteria en eisen een tijdrovende uitdaging voor organisaties. Tijdens deelname aan een tender kun je jouw eigen kracht en kwaliteiten inzetten om grote successen te behalen. Jouw prestaties - en die van de organisaties - onderstrepen jouw unieke propositie: jouw laatste klus levert de beste informatie op over jouw expertise. Daarmee toon je aan bij te kunnen dragen aan de doelen van nieuwe klanten. Dit alles met een behoorlijke winstmarge uiteraard, want dat vormt uiteindelijk jouw continuïteit.

Scenter zet Best Value tendermanagement in om jouw expertise te onderbouwen in tenders en uitvragen van prospects en klanten. Het winnen van de deal is daarbij uiteraard een KPI. Wij geloven echter dat de realisatie van de doelen van de klant een betere bijdrage aan jouw winstgevendheid vormt. Immers, een succesvol traject met een klant vormt weer prestatie-informatie voor de volgende klant. En jouw expertise wordt er steeds beter van.

Case

Best Value tendermanagement bij RICOH

Lees verder

Interesse?

Wij staan altijd open voor inspirerende gesprekken met bevlogen experts die onze passie delen. Herken jij jezelf hierin?