Case

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling bij bol.com 

De vraag van bol.com
“Ontwikkel en verzorg een impactvol leiderschapsprogramma voor ons middelmanagement dat is ingebed in onze strategische ontwikkeling en onze snelle groei faciliteert. Lever een vitale groep leiders af die in staat is om de snelheid van groei bij te benen en de ontwikkeling en prestaties van hun team te stimuleren.”

De aanpak
In co-creatie is er een leiderschapsprogramma ontwikkeld dat focust op de ontwikkelingen binnen bol.com. De kern van het leiderschapsprogramma bestond uit twee modules:
• ‘Leading Self’ gaat over persoonlijk meesterschap. Centraal stonden de volgende vragen: “Wie ben ik als leider?” en “Hoe kan ik anderen inspireren en helpen ontwikkelen?”
• ‘Leading Others’ gaat over teams, waarbij de centrale vragen waren: “Hoe creëer ik - vanuit mijn persoonlijke leiderschapsstijl - engagement en samenwerking in mijn team?” en “Hoe krijg ik mijn team in flow naar schitterende prestaties?”
Het leiderschapsprogramma bestond uit een kick-off, twee modules van drie dagen, een tussenliggende prestatiedag en een afsluitende bijeenkomst.

In deze ervaringsgerichte modules werkten we met een inspirerende mix van werkvormen, impactvolle interventies en theoretische onderbouwing. Onze aanpak vroeg van de deelnemers bereidheid om hun comfortzone te verlaten en de moed om tevoorschijn te komen als leider. In alle eigenheid. Vol in het licht.

De prestatie
De deelnemers:

  1. Hebben een vergroot zelfvertrouwen om vanuit eigen kwaliteiten en kracht leiderschap te nemen. 
  2. Kunnen hun eigen vitaliteit beter bewaken en versterken binnen een innovatieve en snel groeiende organisatie.
  3. Hebben een eigen identiteit als leider ontwikkeld en de basis gelegd voor het gewenste leiderschaps-DNA binnen bol.com waarmee ze medewerkers meer inspireren en effectiever leidinggeven.
  4. Zijn beter in staat om vanuit hun eigenheid verbinding aan te gaan, medewerkers te ontwikkelen en samenwerking in hun team en de organisatie te realiseren.
  5. Hebben door het vergroten van kennis en vaardigheden hun leiderschapsrol verder uitgebouwd. Dat heeft een positieve invloed op de performance van hun teams.

Interesse?

Wij staan altijd open voor inspirerende gesprekken met bevlogen experts die onze passie delen. Herken jij jezelf hierin?